Informatie over EMRT

EMRT is een erg dynamische techniek, welke de hersenen aanstuurt om het genezingsproces op gang te brengen. Dit wordt gedaan door middel van signalen welke worden gegeven aan gespecialiseerde zenuwcellen. Deze zenuwcellen zitten in de fascia. De fascia is weefsel wat net onder de huid ligt en alle spieren, pezen, organen en botten omringd als een soort van extra beschermingslaag.
Door de 'Bowen-move' toe te passen op bepaalde plekken en in een bepaalde volgorde, herkent het paardenlichaam de boodschap en neemt vervolgens de spanning van de spier af.
Dit geeft het lichaam een kans om de balans opnieuw te herstellen waardoor het paard zich beter in z’n vel gaat voelen. EMRT is geen vervanging voor veterinair advies.

Het bestaat uit zacht rollende bewegingen over specifieke punten van de spierenfascia. Energiestromen worden gestimuleerd en gebalanceerd, deze moedigen het lichaam aan om te “resetten”, zichzelf te herstellen en zorgen er voor dat er snel minder pijn en ongemak is.

De niet invasieve en niet ingrijpbare therapie bevorderd positieve reacties van niet alleen het spiersysteem, maar ook het ademhalingssysteem en het circulatorisch systeem. Het is een ideale manier om het lichaam op een optimale manier te laten functioneren en kan gebruikt worden als een preventie van blessures bij een sportpaard. Te vergelijken met sport massage die wordt gebruikt bij atleten.

Equine Muscle Release Therapie kan gebruikt worden als basis en als aanvulling op andere genezingswijzen, zoals kruidentherapie. Dit omdat EMRT de natuurlijke genezingswijze van het lichaam stimuleert.

Voorbeelden van klachten waar EMRT op toegepast kan worden:

  • Spier-, pees- en ligament stijfheden en problemen
  • Bot- en skelet problemen (zoals een knie die op slot schiet)
  • Verwondingen en ziektes herstellen en het paard revalideert sneller door een bevorderde circulatie in het lichaam 
  • Verkoudheden/griep, blaas- & nierinfecties, droge en afgebrokkelde hoeven, wond genezing
  • Verwijdering van toxines en zuren opgebouwd door ziektes zoals bijvoorbeeld de maandagziekte
  • Degeneratieve en groei problemen
  • Mentale/emotionele problemen opgebouwd door angst en spanning
  • Preventie van problemen of simpel als een “behandeling” voor je paard

EMRT werkt in samenwerking met uw dierenarts en vervangt geen veterinaire behandeling.
Therapeuten met EMRT vaardigheden zijn getrainde specialisten die een volledig advies kunnen geven over het herstel van uw paard. Vraag daarom altijd om een volledig gediplomeerd therapeut.
Deze zijn te vinden op de volgende website: http://www.emrt.eques.com.au/ (opent in nieuw venster)

Internationaal erkend door de Bowen Therapy Academy of Australia (BOWTECH tm).
Het Equus College of Learning & Research is erkend door de Australisch Overheid en de Australische en Britse Holistische Veterinaire Associations.